Huizen voor India

Samen bouwen we een kerk, school en artsenpost in één van de armste gebieden van India (De finale, 17 januari 2018)

17 januari was het zover.

De feestelijke opening van een nieuw multifunctioneel kerkgebouw in India.
De kerk staat in de zuidelijke regio/plaats Natarajapuram.

De opening was een groot feest en het lint werd doorgeknipt door Jaap Dieleman. Tijdens de eerste dienst kwamen er al veel mensen tot geloof in Jezus Christus.

Pastor Jaap is met zijn stichting Abba Child Care de drijvende kracht van dit project.

Behalve een kerkgebouw is er ook een waterput geslagen die voor alle bewoners in de omgeving vrij toegankelijk is.
Verder worden er naaimachines aangeschaft zodat de vrouwen in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
We willen iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen tot het bijeenbrengen van het benodigde geld. De gulle gevers, flessenverzamelaars en wakkere taartenbakkers.
De komende 3 jaar blijven we de kerk in India ondersteunen met financiële middelen. Deze worden gebruikt voor het betalen van de voorganger, naaimachines, onderhoud en andere kosten.

opening india 2018 opening india 2018b

Tijdens eerste paasdag werd in Christengemeente Huizen de naam onthuld van het nieuwe kerkje.
Het is geworden “ Anchor Church” een verwijzing naar de Heere Jezus Christus die de rots en basis is van alles. Tevens een mooie verwijzing naar de naam van ons eigen gebouw “ Plechtanker”.

CGH Kerk

Hier een link naar de overige foto's

Dia2

Dia3

Dia4

Dia5

Dia6

Project ‘Huizen voor India’

Wij hebben het goed in Nederland, zeer goed. Onze kinderen gaan naar school waar ze, in een veilige omgeving, leren lezen en schrijven. Als we ons niet lekker voelen gaan we naar de dokter om de hoek, en wanneer het ernstiger is naar het ziekenhuis. En zondag, op zondag loven we, samen met broeders en zusters, God uit volle borst in een prachtig kerkgebouw. Er is een goede muziekband en na de dienst drinken we samen koffie. Er zijn echter ook landen, zoals India, waar deze drie ‘vanzelfsprekendheden’ als school, dokter en kerk niet aanwezig zijn. Vandaar dat we het in onze gemeente het op ons hart hebben gekregen om het project van Jaap Dieleman, ‘Kerk voor een Kerk’, te steunen.

Doel van het project

Met het project ‘Huizen voor India’ hebben wij als Christengemeente Huizen als doel om in de periode december 2016 – december 2017 €15.000,- op te halen voor de bouw van een multifunctioneel gebouw in India: kerk, school én dokterspost. In samenwerking met ‘Kerk voor een Kerk’ van Jaap Dieleman wordt dit gebouw dan gerealiseerd op een nog nader te bepalen locatie in India, in overleg met het team van Jaap Dieleman. Daarnaast willen we voor de eerste drie jaar na de oplevering van het gebouw ook zorg dragen voor de kosten van de bemensing van het multifunctionele gebouw. Dit betekent op jaarbasis een bedrag van €1.800 voor de salarissen van de voorganger, arts en leraar in het gebouw. Na een periode van drie jaar zal het dorp op eigen benen moeten kunnen staan om zelf in de salarissen te voorzien.

Tussenstand:

Het project heeft een vliegende start gekend: er is in de eerste twee maanden al bijna €6.000 euro opgehaald met de kerstpakketten actie, de diverse kerstcollectes en wat kleinere acties (verkoop brownies, lege statiegeldflessen, visverkoop, Nieuwjaarsduik, etc). We vertrouwen erop dat, als we gezamenlijk de schouders eronder blijven zetten met creatieve ideeën die geld in het laatje brengen, de benodigde gelden er op tijd zullen zijn.

Stand per 1 april 2017 € 8300,-
Stand per 21 mei 2017 € 13000,-

Vervolgacties

Ook in de komende weken hoort u nog regelmatig van ons, want we hebben de volgende acties nog op het programma staan:
- Op dinsdag 14 februari hebben we natuurlijk het Valentijnsdiner voor India, met Hans Houweling als chef-kok. Inloop 18:45 uur, aanvang diner 19:00 uur. Opgeven kan nog via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de app/sms 06-40847789.
- Elke tweede zondag van de maand zijn we er weer met heerlijk gebak voor bij de koffie, en u steunt er direct India mee
- Met Pasen hebben we paasbrood in de aanbieding, en met Moederdag een heerlijk 'moederdagpakket'
- In juni zullen we een Fancy Fair organiseren, in combinatie met een sponsorloop door de kinderkerk

Bijna teveel om op te noemen dus. Doet u mee bij al deze activiteiten?
Uiteraard zijn ook eenmalige of maandelijkse giften van harte welkom op NL05 RABO 0151 4864 17, t.n.v. Christengemeente Huizen inzake ‘Huizen voor India’.

Bedankt,
het Projectteam Huizen voor India