Maandthema maart

"Stop hou op!!!"

stop

Stop hou op! Een tekst of uitspraak die voor zich spreekt. Je moet stoppen en ophouden waar je mee bezig bent. Met deze zin wordt er aan kinderen op de basisscholen geleerd om meer weerbaar te zijn. Als een jongen of meisje jou iets aan wil doen of gewoon iets doet wat jij niet wilt, zeg je gebiedend “stop hou op!”

De ander dient dan gelijk te stoppen en mocht dat niet het geval zijn is er altijd nog de juf of meester waar je naar toe kunt gaan. Een hele mooie manier om kinderen te leren dat zij zelf hun grens kunnen aangeven.
In de hemelse gewesten is het niet anders dan op het schoolplein. satan doet de hele dag iets anders dan ons te pesten of ons aan te zetten tot rottigheid (zonde). Jezus kreeg hiermee te maken in de woestijn, satan verzocht hem maar Jezus liet gelijk zien wie er Heer en Meester is. Door Bijbelteksten kon satan niets anders doen dan vertrekken. Zo werkt het ook voor ons ook als satan bij ons komt om ons te verleiden, te kleineren of bang te maken. Mogen wij zeggen “Stop hou op! In de naam van Jezus”! Dan zal hij ook bij ons vertrekken en mocht dat niet zo zijn dan hebben we altijd nog onze meester God en die zal er dan een eind aan maken.
Wij zijn kinderen van God en als wij zeggen dat de satan weg moet gaan in Jezus naam. Zeggen we eigenlijk dat hij naar ons moet luisteren omdat Jezus bij ons is. vorige maand hebben we geleerd dat we de hele dag met Jezus kunnen praten zo kunnen we dus elke dag Hem om hulp vragen als we Hem nodig hebben.
Dit principe proberen wij duidelijk maken aan de kinderen. Je hoeft niet bang te zijn en bij elke keus die je doet mag je God vragen om hulp. Sterker nog word je door nachtmerries aangevallen dan mag je de nachtmerrie aanspreken in de naam van Jezus en zal hij moeten verdwijnen.

Week 1- Wat zegt dit over Jezus
Week 2- Wat betekend dit voor mij
Week 3- Wat zegt dit over ons als groep
Week 4- Hoe kan dit onze wereld beinvloeden

kinderkerk

Kinderkerk

zending front

Zending

Contact Info

Christengemeente Huizen
Plecht 1
1276 HG Huizen

Postbus 3029
1270 EA Huizen