Maandthema september

"Wat je zegt...."

wat je zegt

Deze maand gaan we het over de tong hebben, oftewel je mond. Eigenlijk wat er allemaal uit komt. God heeft ons een geweldig stel zintuigen gegeven de een is om te ruiken de ander weer om te zien en je tong is er voor om te proeven. Je tong is er ook om klanken te vormen tot woorden. En deze woorden daar gaan wij het over hebben de komende maand. In de voorbereiding voor dit thema kwamen we heel veel teksten tegen die spraken over de kracht van de tong. Niet op de manier dat het de sterkste spier is van je lichaam. Maar meer dat alles wat je spreekt macht heeft. Dus een uitwerking op je omgeving.

Zo fleurt een vrouw op als hun man tegen haar zegt dat ze geweldig is en dat hij van haar houd ,maar tegelijkertijd kan ze drie dagen sacherijnig zijn als er iets onredelijk of onvriendelijk word gezegd. Zo werkt dat ook voor jezelf als je elke dag jezelf verwijten maakt of dat je er niet goed uit ziet. Zo zal je jezelf dan ook gaan gedragen. Je zult meer een meer in de put gaan zitten. Dan spreek je geen zegen maar een vloek over jezelf uit. Je tong is daarin een machtig wapen. Zeker als het gaat om kinderen. Zij hebben bevestiging en zegen nodig in hun leven. Kijk naar al die programma’s over gepeste kinderen. Hele levens gaan kapot omdat mensen hun tong niet in bedwang hebben.

Daarom staat hier ook het stuk van de kinderen die bij Jezus komen. Iedereen sprak negatief en wilde de kinderen weg steuren maar Jezus deed het tegenovergestelde. Hij liet de kinderen komen en zegende ze. Zegenen doe je door mooie woorden over iemand uit te spreken. Als je dat doet in de naam van Jezus, zal je je steeds beter gaan voelen. Niet alleen beter maar ook knapper, slimmer, groter en machtiger kortom Jezus laat ons zien dat je met goed spreken steeds een mooier en beter mens wordt voor jezelf en de wereld om ons heen. gaan uitdelen.

Dat willen wij de kinderen meegeven deze maand. Mooie woorden naar elkaar uit te spreken. Controle krijgen over onze tong en er niet zomaar van alles uit te flappen.

 

kinderkerk

Kinderkerk

zending front

Zending

Contact Info

Christengemeente Huizen
Plecht 1
1276 HG Huizen

Postbus 3029
1270 EA Huizen