Communicatie training

Waarom een training? We hebben het al druk! Des te belangrijker om te leren om effectief met elkaar te praten. Dat scheelt een hoop onbegrip, teleurstelling, boosheid, onrust. Die tijd kunnen we dan benutten om elkaar echt te leren kennen. En de blijdschap te beleven die het oplevert als we ons echt gekend voelen.

Waarom deze training?
Om ontspannen (in de gemeente) te kunnen functioneren en van God te kunnen ontvangen is het belangrijk dat je veiligheid ervaart. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar de realiteit is helaas niet altijd zo met elkaar. Dat maakt bijvoorbeeld dat we ons innerlijk terugtrekken om het veilig te houden en daardoor ons hart voor anderen toesluiten uit zelfbehoud. Dat is wel begrijpelijk. Maar zo heeft onze Schepper het niet bedoeld. God verlangt dat we van hart tot hart bij elkaar betrokken zijn, zonder te zeggen dat je dat even sterk met iedereen zou moeten hebben. In Joh. 17 bidt Jezus ‘dat wij (gezamenlijk in Christus) ten volle Zijn blijdschap mogen hebben’, Paulus heeft het in Ef. 4:4-6 over het functioneren als één in de Geest, het geloof en de hoop. Dit raakt dus alleszins de verbondenheid met onze Heer en elkaar. We hebben het dus nodig te leren om van hart tot hart met Vader God en Zijn kinderen om te gaan.

Wat je leert tijdens de training
1) Je leert om écht te luisteren naar de ander waarbij je je eigen verhaal en ervaringen kunt parkeren.
2) Je leert om te gaan met aannames, oordelen, gevoelens van schuld en schaamte.
3) Je leert om trouw te zijn aan je eigen gedachten, gevoelens en verlangens en deze helder te communiceren en niet alles gewoon te slikken.
4) Je leert te checken of de boodschap zo is ontvangen als jij hem hebt bedoeld en krijgt minder last van misverstanden.
5) Je leert verschillen te accepteren en hierin samen veiligheid te vinden.
6) Je leert om je van hart tot hart te verbinden met anderen binnen het lichaam van Christus.

De trainingsavonden worden verzorgd door Simone van As en Guus Molenaar, die beide professioneel veel ervaring op dit gebied hebben.

Wanneer en Waar?
De trainingen zijn om de week op dinsdag, starten om 19.45 en afsluitend om uiterlijk 21.45.
De eerste training is op 20 maart en daarna: 3 en 17 april, 15 en 29 mei, 12 en 26 juni. Locatie: CG Huizen kerk, Plecht 1.

Geïnteresseerd en dan?
Spreekt dit je aan en wil je jezelf verder ontwikkelen zowel persoonlijk als binnen de gemeente, geef je dan op. Dit kan bij Guus en Simone via email, maar ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
In verband met de voorbereidingen en beschikbare plaatsen doe dit graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk Zondag 11 maart. Er zijn geen kosten aan deze training verbonden.
We willen we deze training van harte bij jullie aanbevelen!

Privacy verklaring