Sportweek: Sonrise

sonrise 2018

In de 1e week van de zomervakantie van 2018 (21-28 juli) zal er een sportweek voor de jeugd georganiseerd worden in Huizen. Dit is een interkerkelijk evangelisatie actie onder leiding van Laura en Palko van de Baptistengemeente. Op dit moment doen er 6 verschillende kerken aan mee.

Wat is Sonrise?
Een sportweek door jeugd voor kinderen en jeugd. Doelstelling is om in contact te komen met kinderen en jeugd in de buurt op een informele en actieve wijze. Het idee is dat sporten verbind, zo worden we als kerken zichtbaar in onze buurt. De mensen leren ons zo kennen en wij onze buren. Verder zullen we tijdens de activiteiten op een laagdrempelige manier ook iets delen over ons geloof.
Er wordt één locatie gekozen waar de activiteiten gedaan kunnen worden. Het liefst een plek waar normaal al veel kinderen en jeugd komen, in de buurt van een van de kerk(en).
Op die plek zullen er van maandag t/m vrijdag op 2 momenten in de middag en in de avond sportactiviteiten zijn. In de middag een kinderprogramma en in de avond voor de jeugd. Dit wordt bedacht en uitgevoerd door de sporters met hulp van mede kerkgenoten

Wie kunnen zich opgeven voor sporters?
Jeugd van 16-25 jaar die 1 ½ week beschikbaar kunnen/willen zijn. Vooraf aan de week is er een landelijke conferentie van Atletes in Action van 4 dagen ( woe-zaterdag). Na de training gaan de sporters niet terug naar huis maar logeren de rest van de week van zaterdagavond t/m de andere zaterdag bij een gastgezin. Dit om niet  bezig te blijven met elkaar, gefocust te blijven op het doel en  God.
Jeugd en volwassenen van alle leeftijden voor diverse ondersteunen activiteiten, zoals

• Kinderwerkers Team om kinderprogramma te bedenken en uit te werken
  • Promoteam: zorgt voorpromotie op sociale media, ontwerp flyer , drukken en verspreiden
  • Catering en verzorging: Zorgen voor eten en drinken, ook voor tafels, stoelen, partytent ect op het plein. En maken een rooster voor het avondeten voor de sporters en helpers tijdens de week
  • Gastgezinnen: min 2 sporters voor een week in huis. Na het ontbijt vertrekken de sporters en zijn weer rond 22.30 terug. Ze moeten wel een lunchpakket mee. Ze komen zaterdagavond na de conferentie en vertrekken de andere zaterdag weer

Betrokkenheid door iedereen – kom kijken en aanmoedigen

Verder is het leuk als er tijdens de week er zoveel mogelijk mensen komen naar het plein waar de activiteiten plaats vinden. Om de sporters aan te moedigen, voor de gezelligheid, maar vooral in contact te komen met de mensen uit de buurt.

Aanmelden

Als je mee wilt helpen, laat het dan het liefst voor 4 februari weten, want 5 februari is de volgende vergadering en dan willen we graag inzicht hebben of we voldoende sporters hebben, maar ook  genoeg draagkracht om de rest te organiseren.

Voor opgeven en/of meer informatie kan je terecht bij Christa van Bijsterveld of Jeroen Duijst

Privacy verklaring