Sponsorloop

Wandeling Huizen levert kwetsbare vrouwen € 6.297,- op

Zaterdag 11 juni vond in Huizen het wandelevenement ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’ plaats. In totaal 24 vrouwen kwamen in beweging voor kwetsbare vrouwen.

Dankzij het sponsorgeld is het mogelijk dat vrouwen hulp krijgen bij Stichting De Hoop, Terwille en Bright Fame. Bij De Hoop kunnen vrouwen met een verslaving of psychische problemen samen met hun kind worden opvangen, iets wat uniek is in Nederland. De organisaties Terwille en Bright Fame begeleiden volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de wereld van prostitutie te stappen en een nieuw leven op te bouwen.

Het evenement werd officieel geopend door de Huizer wethouder Marianne Verhage- van Kooten (CU/SGP, onder andere portefeuillehouder Jeugdzorg), die een lintje doorknipte bij het startpunt, het gebouw van de Christengemeente Huizen. Ze gaf aan graag haar medewerking hieraan te verlenen: “Ik vind het ontzettend waardevol dat jullie opkomen voor mensen die dat niet altijd zelf kunnen. Daarnaast ben ik ook een beetje jaloers: jullie mogen lekker wandelen, terwijl ik mijn stukken moet lezen voor de commissievergadering volgende week. Geniet van de wandeling en een gezegende en goede dag!”

Succesvolle dag

Ineke Kreuger is een van de organisatoren in Huizen en kijkt dankbaar terug op de tocht. “De deelnemers kwamen uit het hele land, waaronder Veenendaal, Hoorn en Maarssen. Er was veel enthousiasme onder hen, men vond het een mooie wandeltocht door een mooie omgeving. De dag begon regenachtig, maar uiteindelijk was het tijdens de hele wandeling droog!” De bedoeling was dat iedere deelnemer minimaal 50 euro zou binnenbrengen voor de sponsoring, dus zou er met 24 deelnemers minimaal 1.200 euro worden opgehaald, maar dit bedrag is ruim overtroffen, vertelt Kreuger enthousiast: “Uiteindelijk hebben we met € 6.297,- ruim vijf keer zoveel opgehaald!” Afsluitend was er voor de deelnemers een high tea en ook dit was een succes. Frits Rouvoet van Stichting Bright Fame is nog langs geweest om wat te vertellen over het werk voor de vrouwen waarvoor men die dag had gelopen en hij was erg blij met het opgehaalde bedrag. Het was zo’n leuke en succesvolle dag dat het idee is om volgend jaar twee tochten te organiseren in en rond Huizen, een van 10 en een van 20 kilometer. Meer informatie is te vinden op http://www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl